Zoete pannenkoeken met stroop, jam of suiker zijn heerlijk. Maar wat dacht je van een hartige pannenkoek met bosui, plakjes champignon en een flinke dot pesto? Wel oppassen dat je ouders niet alles inpikken, want die schijnen er ook dol op te zijn.
Mamapapapannenkoek (hartige pannenkoek)
Ingrediënten
voor 4 pannenkoeken…
125 gram volkoren (spelt)meel
0.25 theelepel zout
2 eieren
2 deciliter melk
75 gram jonge kaas, geraspt
200 gram (kastanje)champignons
2 eetlepels basilicumpesto
4 bosuitjes, fijngesneden
olie om in de bakken
Bereiding
Meng 125 gram meel en ¼ theelepel zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden.
Doe 2 eieren en 200 ml melk erbij. Mix met een garde tot er een glad beslag ontstaat.
Snij 200 gram kastanjechampignons in dunne plakjes en smoor ze met de fijngesneden bosui een minuut in wat olie in een koekenpan.
Zet het vuur hoger en giet een kwart van het beslag in de pan. Draai de pannenkoek voorzichtig om als de bovenkant is gestold.
Strooi geraspte kaas op de gebakken kant en wacht tot de kaas is gesmolten. Een halve lepel pesto erbij en klaar is je hartige pannenkoek!
Mamapapapannenkoek is een recept voor een hartige pannenkoek uit het gezinskookboek Keet Smakelijk – 77 vrolijke recepten en een pond gezond verstand van Keet Smakelijk.
128 pagina’s in kleur
recepten in stripvorm
voor & door kinderen
met een flinke schep humor