Mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras

In ‘Vegan Delight’ staan stuk voor stuk hippe, heerlijke – en toch snel te maken – vegan recepten zonder ingewikkelde apparatuur of ingrediënten. De geraffineerde suiker-, tarwe-, gluten-, en lactosevrije receptuur is makkelijk te volgen en maakt gezond eten heel toegankelijk.

‘Vegan Delight’ is een een must voor iedereen die op een verantwoorde manier wil detoxen, maar vooral ook voor iedereen die op een heel lekkere en toch makkelijke manier meer groenten en fruit wil eten.

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

2 middelgrote mango’s
1 stengel citroengras
1 sinaasappel
1 theel. kokosolie (extra vierge)
0.5 theel. fijngesneden gemberwortel
2 eetl. hennepzaad

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minutenSchil de mango’s. Snijd aan beide kanten zo dicht mogelijk bij de pit de ‘wangen’ eraf en snijd het vruchtvlees in middelgrote stukjes. Houd een paar blokjes apart voor de garnering. Was het citroengras, knip het boven-ste deel van de stengel, snijd door-midden en gebruik alleen de zachte kern. Snijd deze in fijne reepjes.

Pel de sinaasappel.
Mix de stukjes mango, gemberwortel, stukjes citroengras, gepelde sinaasap-pel en een theelepel kokosolie in een blender tot een dik romig mengsel. Verdeel de pudding over twee bakjes en garneer met een paar blokjes mango en een eetlepel hennepzaad (twee eetlepels voor twee kommetjes!).

Bekijk ook deze recepten