MAROKKAANSE SHEPHERD’S PIE

Van De Vegetarische Slager

Samen met Paul Bom (productontwikkelaar van De Vegetarische Slager) maken we een vegetarische en Marokkaanse variant van een echte Engelse klassieker namelijk de Sheperd’s Pie. Dit recept wordt niet alleen gekenmerkt door heerlijke kruiden, groenten en krokante aardappelen, maar ook door het gehackt van De Vegetarische Slager (waarmee ze de smaak en structuur van gehackt als echte hackers hebben gekraakt). Dit gerecht vraagt erom om het te proberen en om er eindeloos op te variëren.

BEREIDINGSTIJD

< 60 minuten

GESCHIKT VOOR

3 personen

Ingrediënten

1,5 doosje Rul Gehackt
1 envelopje saffraan
50 gram warm water
125 gram couscous
200 ml water
900 gr kruimige aardappelen
1 teen knoflook, klap met het mes
50 ml havermelk
8 eetl olijfolie
1 st ui
1 st courgette
1 st aubergine
1 teen knoflook, fijn gehakt
1,5 eetl ras el hanout kruiden
3 st tomaten
1 zakje kikkererwten
80 gr gedroogde abrikozen, in kleine blokjes
50 gr gebrande pistachenoten, grof gehakt
2 eetl granaatappelstroop
1 bosje platte peterselie
peper en zout

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: 50 minuten

Wel de saffraan een uurtje van te voren in het warme water.
Verwarm de oven voor op 180 ?C (heteluchtstand).
Breng het water met het saffraanwater aan de kook, hier mag een snufje zout en peper bij. Zodra het kookt draai je het vuur uit en giet je de couscous erbij. Dek de pan af met een deksel.
Schil de aardappelen. Als ze groot zijn kan je ze halveren om de kooktijd te verminderen.
Kook de aardappelen gaar in water met een 1 geplette knoflook en een snufje zout. Giet deze af wanneer ze gaar zijn en stamp samen olijfolie, havermelk, zout, peper en de saffraan couscous tot een mooie puree.
Snijd de ui grof en de aubergine en courgette in blokjes van 1 cm. Deze mogen in een grote braadpan/ koekenpan met de overige 6 eetlepels olijfolie. Bak deze mooi bruin op middel hoog vuur.
Voeg een fijn gesneden teentje knoflook en de ras el hanout toe en bak deze 2 minuten mee.
Vervolgens snijd je de tomaten in grove blokjes en stoof je die samen met de granaatappelstroop, abrikozen en noten heel kort.
Dan gaan als laatste de kikkererwten, Rul Gehackt en de grof gehakte peterselie bij de stoof. De pan mag nu van het vuur. De stoof mag lekker stevig zijn, wanneer je het te droog vindt voeg je een klein beetje water toe. Breng de stoof evt. nog op smaak met peper en zout.
Schep de stoof in een ovenschaal en bedek deze met de puree.
Dit mag lekker grillig, zodat het mooi krokant kan worden in de oven en bak deze 30 min of als je het gerecht de dag ervoor gemaakt hebt 45 min.

Bekijk ook deze recepten