Maza recept bieten met tzatziki en bio falafel

“Maza bio falafel” is nieuw in de supermarkt, dus dat is een mooie aanleiding om dit recept te proberen.

Bieten met tzatziki en biologische falafel

Klaar in 10 minuten: dit heerlijke vegetarische, ietwat zoetaardse bietenrecept met bio falafel (gemaakt van kikkererwten – wie kent het niet?) van het merk Maza (verkrijgbaar in supermarkten) en wat kruiden als extra smaakmaker.

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen
Maza recept bieten met tzatziki en bio falafel

Ingrediënten

  • 500 g voorgekookte bieten, in grove stukken
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • zout en peper
  • 250 gr Maza Bio Falafel (in 3 smaakvarianten verkrijgbaar)
  • 200 ml tzatziki, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • handvol verse munt-blaadjes, grof gehakt
  • klein bosje verse dille, grof gehakt

Deel dit recept

Bereiding

1. Meng de voorgekookte bieten met de rodewijnazijn, olijfolie, honing en peper en zout.

2. Verwarm de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verdeel de bietensalade over de borden en schep de tzatziki erop.

4. Verdeel daarna de warme falafel erbovenop en bestrooi tot slot met de verse munt en dille.

Dit vind je ook lekker: meer recepten met bieten

Bekijk ook deze recepten