Heerlijke falafel van kikkererwen met een meergranen wrap.
Meergranenwrap met falafel
Ingrediënten
Twee potten kikkererwten
4 meergranenwraps
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tomaten
1 avocado
sla
handjevol (gebroken) lijnzaad
citroensap
2 theelepels korianderpoeder
2 theelepels komijnpoeder
verse peterselie
zwarte peper
grof zeezout
eventueel bloem
eventueel een snee oud brood
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minutenSnij de ui en de knoflook in stukjes. Pureer deze samen met de kikkererwten, de komijn- en korianderpoeder en een flinke scheut citroensap in een keukenmachine of blender. Laat ongeveer 50 gram losse kikkererwten over. De textuur van het mengsel moet glad zijn, maar niet te. Pureer dus niet te lang door.
Voeg de losse kikkererwten, de lijnzaad en peterselie toe aan de puree en schep goed om. Kruid naar smaak met peper en zout.
Draai balletjes van de puree en bak ze 3 minuten aan weerszijden in een laagje olie. Haal ze door een beetje bloem als de puree te plakkerig is.
Verwarm de wrap volgens de verpakking en beleg deze met sla, avocado, tomaat, en een sausje naar keuze (zoals chilisaus of knoflooksaus). Leg er vervolgens de falafel op.
Meergranenwrap met falafel is een recept van Wakker Dier.