Menemen

Menemen is een heerlijk en gezond vegetarisch recept afkomstig uit de Turkse keuken. Dit recept komt uit het boek Veggie Wereldgerechten.

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen
Menemen is een heerlijk Turks gerecht, ook prima om het vasten te verbreken tijdens vega Ramadan

Ingrediënten

1 groene paprika
1 gele paprika
4 tomaten
4 uien
olijfolie
zout en peper
1 snufje gemalen komijn
6 eieren
2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
olijven
(Turks) plat brood

Deel dit recept

* Tips van de redactie:
in Turkije wanneer men dit recept maakt worden er vaak verse pepertjes aan toegevoegd, mocht je van spicy houden. Ook zou je er bijvoorbeeld wat kerrie en chili vlokken bij kunnen doen als je van pittig en gekruid eten houdt.

Ook heerlijk recept om het vasten te verbreken tijdens Ramadan.

Bereiding

Snijd de paprika’s in kleine blokjes. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Pel de uien en snijd ze grof. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de uien 5 minuten.

Voeg de tomaten en paprika’s toe. Voeg zout en peper naar smaak en de komijn toe. Meng en laat 5-6 minuten sudderen. Klop de eieren los in een kom. Giet ze op de groenten in de pan, meng en laat een paar minuten bakken. Bestrooi met de peterselie en serveer met de olijven en het brood

UIT HET KOOKBOEK

Stéphanie de Turckheim: Veggie wereldgerechten
isbn 9789462502468 | 224 blz. | € 24,99 | Forte Culinair
Fotografie: Bernard Radvaner | Foodstyling: Jesiel Maxan

Bestel dit lekkere kookboek 🙂