Mijn lekkerste spruitjes met quorn

Het fijne aan de winter is dat er dan weer lekkere spruitjes zijn. Een aantal jaren geleden las ik een recept waarin spruitjes werden gecombineerd met appeltjes, dat vond ik zo lekker dat ik mijn eigen variatie daarop heb gemaakt.

Het beste kun je deze eenpansmaaltijd in een ruime wok bereiden. Beslist niet wokken, maar zachtjes garen. De vorm van de wok maakt het makkelijk om goed te roeren en overzicht te houden.

Als je een beetje handig bent in het snijden van groenten, hoef je niets voor te bereiden. Je snijdt, roert en stooft – alles tegelijk – tot het zalige gerecht klaar is en dan eet je het lekker op!

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

1 flinke ui
2 koffielepels verse gember, fijngesneden
2 teen knoflook
500 g spruitjes
2 zoete aardappels
0.5 pompoen
250 g quorn stukjes
1-2 appels
Zout en peper

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minutenMaak de ui schoon en snipper ze. Verwarm in een wok de olie en voeg de ui toe. Laat zachtjes 5-10 minuten bakken totdat ze goudgeel zijn.

Snijd ondertussen knoflook en gember heel fijn.

Maak de spruitjes schoon. Als je grote spruitjes hebt, snijdt je in de onderkant een kruisje. De spuitjes garen dan sneller.

Voeg gember, knoflook en spruitjes aan de uien toe en laat zachtjes meebakken. Als het geheel te droog wordt, voeg je ca. 100 ml water toe en laat je alles zachtjes verder garen.

Maak de zoete aardappels schoon, snijd ze in dobbelstenen en doe ze ook in de wok. Roer even.

Maak de pompoen schoon en snijd in dobbelstenen. Voeg samen met de quorn toe aan de overige groenten, roer en voeg evt. nog wat water toe. De groenten moeten in weinig vocht garen.

Schil desgewenst de appel, snijd hem in dobbelstenen en voeg bij de rest. Laat nog even ca. 5 minuten smoren en proef dan even of alle groenten gaar zijn. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je de groente hebt gesneden.

Breng op smaak met peper en zout en: smullen maar.

Eet smakelijk!

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/

Styling & fotografie Lisanne Koopmans.
https://kijkomtezien.wordpress.com/

Bekijk ook deze recepten