Zoete-aardappel quiches, mini

Zoete-aardappel quiches – dit recept maakte vegan foodie Sifra Opstal en haar zus Jacintha die haar sporen verdiende in de patisserie, in onze LekkerVega Kookshow!
Bekijk hier de aflevering:

 

“Het vervangen van ei of een bindmiddel vinden voor je taart is soms een uitdaging. In mijn boek ‘Bak To Basic’ laat ik verschillende manieren zien als het gaat om zoete taart. Ook laat ik een aantal hartige taarten zien en daar wil ik me in deze LekkerVega Kookshow op richten. We gaan lekkere mini quiches maken, die vullen maar een lekker fris tintje hebben. Deze quiches zijn ideaal voor een feestje, om mee te nemen en je kunt ze invriezen.”

BEREIDINGSTIJD

< 60 minuten

GESCHIKT VOOR

3 personen

Ingrediënten

150 gram zoete aardappel
1 wortel
60 gram ui
100 ml plantaardige melk
cashewnoten (60 gram)
edelgistvlokken (4 eetlepels)
zout & peper
bakje cherry-tomaatjes
6 plakjes hartige taartdeeg

Deel dit recept

Ook nodig: 
muffinvormen en blender / keukenmachine

Bereiding

Verwarm de oven voor
Pof de zoete aardappel, wortel en ui in de oven (25 min)
Gekookte groenten, cashewnoten, edelgistvlokken, plantaardige melk in de blender, mix tot een mooie crème
Muffinbakjes beleggen met de hartige taartdeeg
Giet de vulling er in, halveer tomaatjes en druk deze in de vulling.
Zet de oven op 180 graden, en bak af in 20 minuten

UIT HET KOOKBOEK Bak to Basic voor vegan baksels, taartjes, quiches en meer
Bak to Basic voor vegan baksels, taartjes, quiches en meer

Laat je verleiden door de taarten van het seizoen, zoals een heerlijke rabarberkokostaart, frisse kersenvlaai, verrukkelijke carrotcake of sweet pumpkin pie.
Wil je wat kleins? Zoals een bliss ball of bonbons? Of iets hartigs voor de picknick?
Dit boek geeft jou dé tips en tricks om je eigen vegan taart te bakken.
Vegan foodie Sifra Opstal, van het foodblog Uniek Eten en haar zuster patissier Jacintha Opstal, zijn de gezichten achter Bak to Basic. Sifra schreef dit boek om jou te laten zien hoe makkelijk het is om een lekker vegan taart te maken.
Bovendien heb je daar niet altijd een heel arsenaal aan dure ingrediënten voor nodig.
Patissier Jacintha ondersteunt de recepten met al haar kennis over bakken.