MINI ZOETE-AARDAPPEL QUICHES

door Sifra Opstal

Het vervangen van ei of een bindmiddel vinden voor je taart is soms een uitdaging. In mijn boek laat ik verschillende manieren zien als het gaat om zoete taart. Ook laat ik een aantal hartige taarten zien en daar wil ik me in deze Kookshow op richten. We gaan lekkere mini quiches maken, die vullen maar een lekker fris tintje hebben. Deze quiches zijn ideaal voor een feestje, om mee te nemen en je kunt ze invriezen.

TIP: Maak kans op een gratis, gesigneerd exemplaar van Bak To Basic!

BEREIDINGSTIJD

< 60 minuten

GESCHIKT VOOR

3 personen

Ingrediënten

150 gram zoete aardappel
1 wortel
60 gram ui
100 ml plantaardige melk
Cashewnoten (60 gram)
Edelgistvlokken (4 eetlepels)
Zout & peper
Bakje Cherry tomaatjes
6 plakjes hartige taart deeg

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: 10-15 minuten

Verwarm de oven voor
Pof de zoete aardappel, wortel en ui in de oven (25 min)
Gekookte groenten, cashewnoten, edelgistvlokken, plantaardige melk in de blender, mix tot een mooie crème
Muffinbakjes beleggen met de hartige taartdeeg
Giet de vulling er in en halveer tomaatjes en druk deze in de vulling.
180 graden, afbakken voor 20 minuten

Bekijk ook deze recepten