Foodies X LekkerVega ‘Culi’ Challenge
Dit recept is onderdeel van onze gratis 7-daagse veggie challenge. Schrijf je nu in.
Miso-aardappels met kikkererwten en bosui
Ingrediënten
750 g vastkokende aardappels
3 bosuitjes
2 el + 1 tl olie
2 tl tomatenpuree
1 tl korianderzaad
150 ml groentebouillon
400 g kikkererwten (blik – afgespoeld en uitgelekt)
1 el miso
2 handjes babyspinazie
1 limoen (de schil geraspt – 0.5 limoen uitgeperst)
1 rode peper (in dunne ringetjes)
1 el sesamzaad
zout
Bereiding
Bereidingstijd: tot 60 minuten
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels beetgaar in water met wat zout.
Snijd intussen de bosuitjes in stukken van 5 cm en snijd deze weer in dunne reepjes. Doe de bosuireepjes in een kom met ijswater zodat ze mooi opkrullen.
Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen.
Verhit in een ruime pan 2 el olie en fruit er de tomatenpuree en de korianderzaadjes in. Voeg de bouillon, de kikkererwten en de aardappels toe en verwarm het geheel goed door.
Roer de miso los met 3 el warm water. Meng de spinazie door de aardappels en laat kort slinken.
Laat de bosui uitlekken en bedruip met het limoensap en 1 tl olie. Meng de limoenschil en de rode peper met de bosui.
Roer het misomengsel door het aardappelmengsel.
Neem van het vuur en verdeel over diepe borden. Verdeel er de bosuisalade overheen. Bestrooi met sesamzaadjes.
Voedingsinformatie
Per portie: ca. 360 kcal
11 g eiwit | 12 g vet | 47 g koolhydraten
Foto’s & receptuur
Willem van Santen voor Foodies Magazine
De VegaSpecial
Deze vegetarische special van de Vegetariërsbond en Foodies is onmisbaar in iedere keuken! Of je nu gaat voor 7 dagen in de week vega(n) of af en toe een avondje plantaardig eet; in dit nummer vind je volop inspiratie. We koken met vleesvervangers als tofu, tempeh, seitan en jackfruit en brengen groenten naar een hoger plan in ons vegetarische weekmenu.
De VegaSpecial is nu te bestellen: