Moorse pasta met aubergine en kappertjes

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

6 personen

Ingrediënten

500 g pasta
2 aubergines
3 teen knoflook
olijfolie
3 kruidnagels
zout
2 blik tomatenstukjes
3 el zongedroogde tomaat
2 paprika, geel of rood
0.5 tl paprikapoeder
1 tl gemalen kaneel
3 el rozijnen
1 el kappertjes

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Snijd de aubergine in dobbelsteentjes. Hak de knoflook fijn.
Doe een scheut olie in een pan met stevige bodem en bak de knoflook heel eventjes aan. Voeg de aubergine toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de fijngesneden paprika toe en laat ook even meebakken. Voeg de tomatenstukjes toe, de fijngesneden zongedroogde tomaten, kaneel, rozijnen en kappertjes. Laat nog zo’n 15 minuten koken. Kook ondertussen de pasta. Breng het auberginegerecht op smaak met zout en paprikapoeder.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/

Bekijk ook deze recepten