Moorse pasta met aubergine en kappertjes
Ingrediënten
500 g pasta
2 aubergines
3 teen knoflook
olijfolie
3 kruidnagels
zout
2 blik tomatenstukjes
3 el zongedroogde tomaat
2 paprika, geel of rood
0.5 tl paprikapoeder
1 tl gemalen kaneel
3 el rozijnen
1 el kappertjes
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Snijd de aubergine in dobbelsteentjes. Hak de knoflook fijn.
Doe een scheut olie in een pan met stevige bodem en bak de knoflook heel eventjes aan. Voeg de aubergine toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de fijngesneden paprika toe en laat ook even meebakken. Voeg de tomatenstukjes toe, de fijngesneden zongedroogde tomaten, kaneel, rozijnen en kappertjes. Laat nog zo’n 15 minuten koken. Kook ondertussen de pasta. Breng het auberginegerecht op smaak met zout en paprikapoeder.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/