1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst volledig afkoelen zodat deze stevig blijft tijdens het
bakken.
2. Verdeel de bloemkool in grove roosjes en kook deze 4-5 minuten in gezouten water tot ze net gaar zijn. Giet af en laat goed uitlekken.
3. Meng in een kom de pindakaas, ketjap manis, honing, sambal en gemberpoeder. (Als je Vegan kipstuckjes hebt, kan je die nu even mee-marineren, zie de tips onderaan dit recept). Voeg de bloemkool toe en meng goed zodat de roosjes volledig bedekt zijn met de saus. Rijg de grootste bloemkoolroosjes aan 8 satéstokjes (2 stokjes per persoon).
Optioneel: Als je Vegetarische Slager Vegan saté kipstuckjes in huis hebt gehaald, doe ze dan op een stokje. Heb je de gewone kipstuckjes in huis, in plaats van de ‘saté-variant’? Maak dan wat extra marinade in deze stap 3 en marineer de Vegetarische Slager Vegan kipstuckjes zelf.
4. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bloemkoolsaté erop. Bak ze 15-20 minuten in de oven, draai ze halverwege voorzichtig om, tot ze goudbruin en plakkerig zijn. De optionele kipstuckjes leg je alleen de laatste 5 minuten naast de bloemkool in de oven om ze op te warmen.
5. Snijd de overgebleven bloemkoolroosjes heel fijn. Verhit een beetje olie in een grote pan. Fruit de rode ui en knoflook 2-3minuten. Voeg de wortel, sperziebonen, fijngehakte bloemkool, kurkumapoeder en komijnpoeder toe en bak 5 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
6. Voeg de afgekoelde rijst toe aan de groenten en roerbak 5 minuten. Voeg 6 el sojasaus toe en meng goed.
7. Kluts de eieren in een kom met peper. Verhit een beetje olie in een koekenpan en maak een omelet. Snijd de omelet in reepjes en voeg deze toe aan de nasi. Voeg eventueel zout naar smaak toe. (zie ** bij de ingrediënten om te veganizen)
8. Serveer de nasi in kommen of op borden, garneer met lente-ui en leg de sticky bloemkoolsaté (en kipstuckjes-sate) ernaast.