LekkerVega ‘Culi’ Challenge
Dit recept is onderdeel van de 7-daagse gratis veggie challenge. Schrijf je nu in.
Noedels met boerenkool, mosterd en seitan
Ingrediënten
2 el olie
150 g champignons (fijn gesneden)
200 g seitan (vleesvervanger op basis van tarwe-eiwit – bijv. van Smaakt – in stukjes)
6 bosuitjes (in reepjes)
2 tl mosterdzaad
ca. 150 g boerenkool (gesneden)
2 tl grove mosterd
2 tl chili-olie (evt. meer naar smaak)
zout en peper
300 g dikke udonnoedels
handvol korianderblaadjes
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Verhit de olie in een ruime pan en bak er de champignons en de seitan ca. 5 minuten op hoog vuur in. Voeg de bosui en het mosterdzaad toe en bak nog 2 minuten. Zet het vuur laag en voeg de boerenkool, de mosterd en de chili-olie toe. Leg een deksel op de pan en smoor de kool in 5-6 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en laat kort uitlekken. Meng de noedels door het boerenkoolmengsel.
Verdeel over borden en maak af met wat verse koriander.
Voedingsinformatie
Per portie: ca. 429 kcal
17 g eiwit | 12 g vet | 61 g koolhydraten
Foto’s & receptuur
Willem van Santen
De VegaSpecial
Deze vegetarische special van de Vegetariërsbond en Foodies is onmisbaar in iedere keuken! Of je nu gaat voor 7 dagen in de week vega(n) of af en toe een avondje plantaardig eet; in dit nummer vind je volop inspiratie. We koken met vleesvervangers als tofu, tempeh, seitan en jackfruit en brengen groenten naar een hoger plan in ons vegetarische weekmenu.
De VegaSpecial is nu te bestellen: