Voedingswaarde per portie
Eiwitten: 26 g
Vetten: 16 g
Koolhydraten: 15 g
Vezels: 7 g
Calorieën: 370 kcal
Noodles met crispy tofu en shirataki
Ingrediënten
- 200 g shirataki noedels
- 400 g stevige tofu, in blokjes
- 2 el sojasaus
- 2 el maizena
- 2 el sesamolie
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 1 wortel, in dunne reepjes
- 100 g sugar snaps
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el geraspte verse gember
- 2 el sojasaus (extra voor de saus)
- 1 el rijstazijn
- 1 el honing of agavesiroop
- 50 g hennepzaadjes
- 1 tl sesamzaadjes, ter garnering
- Verse koriander, fijngesneden, ter garnering
Bereiding
- Bereid de shirataki noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze grondig af onder koud water en zet apart.
- Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Meng de tofu met 2 el sojasaus en laat 5 minuten marineren. Bestrooi vervolgens de tofu met de maizena en schud de blokjes goed zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
- Verhit de sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak 5-7 minuten tot ze aan alle kanten goudbruin en knapperig zijn. Haal de tofu uit de pan en zet apart.
- In dezelfde pan, voeg eventueel nog een beetje sesamolie toe indien nodig. Voeg de fijngesneden knoflook en geraspte gember toe en bak 1 minuut totdat het aromatisch is.
- Voeg de rode paprika, wortel en sugar snaps toe aan de pan en bak 3-4 minuten tot de groenten knapperig gaar zijn.
- Voeg de extra 2 el sojasaus, rijstazijn en honing of agavesiroop toe aan de pan. Roer goed door en voeg vervolgens de uitgelekte shirataki noedels toe. Meng alles goed zodat de noedels de saus opnemen.
- Voeg de gebakken tofu terug in de pan en roer voorzichtig door de noedels en groenten.
- Serveer de noedels in diepe borden en garneer met hennepzaadjes, sesamzaadjes en verse koriander.