Noodles met crispy tofu en shirataki

Voedingswaarde per portie
Eiwitten: 26 g
Vetten: 16 g
Koolhydraten: 15 g
Vezels: 7 g
Calorieën: 370 kcal

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

  • 200 g shirataki noedels
  • 400 g stevige tofu, in blokjes
  • 2 el sojasaus
  • 2 el maizena
  • 2 el sesamolie
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 wortel, in dunne reepjes
  • 100 g sugar snaps
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el geraspte verse gember
  • 2 el sojasaus (extra voor de saus)
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el honing of agavesiroop
  • 50 g hennepzaadjes
  • 1 tl sesamzaadjes, ter garnering
  • Verse koriander, fijngesneden, ter garnering

Deel dit recept

Tip: Dit gerecht is een geweldige optie voor een snel en voedzaam diner. Shirataki noedels zijn een koolhydraatarme vervanger voor traditionele noedels, perfect voor wie de koolhydraten wil beperken zonder in te leveren op smaak of textuur.

Bereiding

  1. Bereid de shirataki noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze grondig af onder koud water en zet apart.
  2. Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Meng de tofu met 2 el sojasaus en laat 5 minuten marineren. Bestrooi vervolgens de tofu met de maizena en schud de blokjes goed zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
  3. Verhit de sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak 5-7 minuten tot ze aan alle kanten goudbruin en knapperig zijn. Haal de tofu uit de pan en zet apart.
  4. In dezelfde pan, voeg eventueel nog een beetje sesamolie toe indien nodig. Voeg de fijngesneden knoflook en geraspte gember toe en bak 1 minuut totdat het aromatisch is.
  5. Voeg de rode paprika, wortel en sugar snaps toe aan de pan en bak 3-4 minuten tot de groenten knapperig gaar zijn.
  6. Voeg de extra 2 el sojasaus, rijstazijn en honing of agavesiroop toe aan de pan. Roer goed door en voeg vervolgens de uitgelekte shirataki noedels toe. Meng alles goed zodat de noedels de saus opnemen.
  7. Voeg de gebakken tofu terug in de pan en roer voorzichtig door de noedels en groenten.
  8. Serveer de noedels in diepe borden en garneer met hennepzaadjes, sesamzaadjes en verse koriander.

Bekijk ook deze recepten