Notenrijst met tomatensalsa

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

150 gram zilvervliesrijst
150 ml kokosmelk
sesamolie
6 stuks tomaten
1 teentje knoflook
5 takjes basilicum
half bosje peterselie
halve sinaasappel
2 eetlepels geraspte kokos
40 gram pecannoten
40 gram amandelen
1 stuks sjalotjes
olijfolie extra vierge
half bosje verse koriander
zout en versgemalen peper

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minutenNotenrijst
Zet de rijst met kokosmelk, snufje zout en grofgehakte noten op (controleer of de rijst eerst gewassen moet worden en of de kooktijd mogelijk langer is). Kook in 20 minuten gaar. Roer de sesamolie vlak voor het opdienen er doorheen.
Tip: als je de noten knapperig wilt houden, laat ze dan niet meesudderen maar roer ze pas vlak voor het opdienen door de rijst.

Tomatensalsa
Was de tomaat, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes. Schep de tomatenblokjes in een kom.
Pel en hak de knoflook.
Snijd de peterselie en basilicum fijn.
Pers een halve sinaasappel uit boven de tomatenblokjes.
Voeg de kruiden en 1 eetlepel olijfolie toe en meng alles goed door. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de helft van de kokos.

Pluk de koriander blaadjes van de steel, kneus de blaadjes met je vingers. Snijd de andere helft van de sinaasappel in dunne plakjes. Garneer de salsa met de koriander en sinaasappel. Verdeel de rest van de kokos over de rijst.

Bekijk ook deze recepten