Oesterzwam-Shoarma

“Dit is de allerlekkerste, goedkoopste en makkelijkste vegan shoarma die je ooit gaat eten. De oesterzwammen krijgen een perfecte textuur door ze eerst te roosteren in de oven en hierna goudbruin te bakken in een pan” ~ Ghislaine ‘Veggilaine’ Voogd

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

300 g oesterzwammen
1 grote el shoarmakruiden
3 el olijfolie
1 teentje knoflook
pita’s (shoarmabroodjes) of Libanees brood
1 avocado
2 tomaatjes
0.5 komkommer
granaatappelpitjes (bakje of vers)
ingelegde rode ui
3 el Griekse (of plantaardige) yoghurt
1 el (vegan) mayonaise
1 teentje fijngehakte knoflook (kort gebakken)
1 el citroensap
snuf zout + peper
verse munt + dille

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten
Snelle ingelegde rode ui maak je door fijngesneden rode ui in een bakje te mengen met half natuurazijn, half kokend water en een halve theelepel suiker en zout. 2-3 uur laten staan.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Scheur de oesterzwam in reepjes en meng deze met de shoarmakruiden en 2 el olijfolie.
Rooster de oesterzwam voor 15 minuten in de oven.

Verhit vervolgens wat olijfolie in een pan en bak hier kort de fijngehakte knoflook in en voeg na 2 minuten de oesterzwammen aan toe.

Bak het geheel tot de oesterzwammen goudbruin van kleur zijn.

Optioneel: voeg een eetlepel Griekse yoghurt toe aan de oesterzwammen en bak dit mee. Klinkt gek maar het is heerlijk.
Serveer de oesterzwam-shoarma met platbrood of pita’s naar keuze en knoflooksaus.

Serveer er een salade of bijv. gestoomde broccoli bij.

Eet smakelijk!

Maak kennis met Ghislaine en al haar vegetarische en plantaardige reecepten!
Ze heeft ook een nieuw, digitaal, receptenboek waarvan het water je in de mond loopt.
www.veggilaine.nl
www.instagram.com/veggilaine

Dit recept is ook onderdeel van de VegaFeb Challenge!
Dit zijn alle recepten uit de VegaFeb challenge 2023

Bekijk ook deze recepten