Een stukje taart als ontbijt? Ja! Deze overheerlijke breakfast cake gaat je heel wat tijd opleveren. Maak hem op zondag, zet hem in de koelkast en je hebt er de hele week plezier van. Mits je hem niet meteen helemaal opeet, want oh, oh… hij is echt ontzettend lekker!
Ontbijttaart met bramen en bessen
Ingrediënten
1 el maïzena
3 el water
100 g amandelen
150 g bramen
150 g blauwe bessen
200 g kikkererwten, uit blik, uitgelekt
200 g boekweitmeel
40 g kokosbloesemsuiker
200 ml amandelmelk
1 el bakpoeder
1 el kaneel
2 tl vanille-extract
2 tl kardemom
0.5 tl zeezout
3 el amandelschaafsel
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de springvorm met bakpapier.
2. Doe de maizena met het water in een kommetje en roer goed door elkaar.
3. Maal de amandelen grof in de keukenmachine.
4. Doe de amandelen met de overige ingrediënten voor de taart (behalve het maizenapapje) in een kom en meng goed.
5. Doe het maizenapapje erbij en roer nogmaals goed door.
6. Schep het beslag in de met bakpapier beklede springvorm en bak de ontbijttaart in 30 minuten gaar. Haal hem 5 minuten voor het einde van de baktijd uit de oven, bestrooi met het amandelschaafsel en zet hem nog 5 minuten in de oven.
Allergie-informatie: SOJAVRIJ • GLUTENVRIJ
Uit het boek "Easy Vegan Feelgood" van Living The Green Life – Sanne van Rooij.