Oosterse hutspot met een munt-sausje en falafelballetjes

Vandaag op het menu de oude bekende hutspot met een Midden-Oosters tintje. Je vervangt een deel van de aardappel door een deel zoete aardappel en je brengt het op smaak met ras-el-hanout en heerlijke munt-yoghurt (soja). Dus samen met de falafelballetjes lekker plantaardig.

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

150 gram falafelballetjes
400 gram aardappels, kruimig
300 gram wortel
125 gram soja-yoghurt
3 stuks rode ui
5 gram verse munt
200 gram zoete aardappel
2 el ras el hanout (kruidenmengsel)
snufje zout en peper
2 eetlepels olijfolie

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten1. Schil de aardappels (ook de zoete) en wortel en snijd in gelijke stukken. Spoel kort onder de kraan. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
Hak ondertussen de munt klein en roer de helft door de soja yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

2. Pel de ui en snijd in kleine partjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de falafelballetjes 4-5 minuten.

3. Giet het water van de aardappels af. Stamp de aardappels, wortel en ui met een scheutje kookvocht en een schepje van de soja yoghurt tot een smeuïge puree.

4. Kruid met ras el hanout, zout en peper en eventueel een scheut olijfolie extra vierge.

5. Serveer de hutspot met de falafelballetjes en werk af met de overgebleven munt en de munt-yoghurt.

Vegetarisch, Vegan, Glutenvrij, Lactosevrij

Voedingswaarden per portie:
Kcal: 645
Koolhydraten: 85 gram
Suiker: 17 gram
Vet: 28 gram
Verzadigd vet: 4 gram
Eiwit: 17 gram
Vezels: 20 gram
Zout: 1 gram

Tip:
Je kunt ook de zoete aardappel, wortel en ui kruiden met ras-el-hanout en roosteren in de oven. Stamp het daarna door de gekookte aardappels. 

VegaFeb-challenge:
Dit recept is door Ekomenu beschikbaar gesteld voor onze VegaFeb-challenge. 

Dit zijn alle recepten uit de VegaFeb challenge 2023
 

Bekijk ook deze recepten