Let op: begin tijdig met dit recept want de tofu moet je zeker een uur marineren in een sausje.
Oosterse stamppot met gemarineerde tahoe
Ingrediënten
150-200 gram tofu
2 eetlepels ketjap manis
mespunt sambal
citroensap
400 tot 500 gram aardappelen
stukje 2 cm gemberwortel
halve rode peper
olie om in te bakken
500 gram geschaafde witte kool
kerrie
1 dl groentebouillon
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Snijd de tofu in blokjes. Laat ze enige tijd afgedekt in de koelkast marineren in een mengsel van de ketjap, de sambal en wat citroensap.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Schil het stukje gember en rasp het.
Snijd het stukje peper fijn.
Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak de kool met de gember, de peper en de kerrie hierin in enkele minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Meng het koolmengsel er door.
Maak de stamppot wat smeuïg met een scheutje bouillon.
Neem de tofu uit de marinade en bak de blokjes in de rest van de olie snel bruin.
Geef de gebakken tofu bij de stamppot.