Orecchiette cime di rapa met broccoli en rode peper

LekkerVega ‘Culi’ Challenge
Dit recept is onderdeel van onze 7-daagse gratis veggie challenge. Schrijf je nu in.

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

2 eieren
500 g broccoli
zout en peper
400 g orecchiette
4 el + extra olijfolie
2 teentjes knoflook – fijngehakt
1 rode peper – fijngesneden
50 g gezouten amandelen – grofgehakt

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten
Kook de eieren in ca. 8 minuten hard en spoel direct onder koud water. Maak intussen de broccoli schoon en snijd hem in kleine roosjes. Snijd de steel in dunne reepjes. Blancheer de broccoli ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Giet de broccoli af en laat hem goed uitlekken. Pel de eieren en hak ze grof. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.

Verhit intussen de olijfolie in een pan en fruit er de knoflook, de gekookte broccoli en de rode peper ca. 5 minuten in. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pasta en een scheut kookvocht toe aan de groenten. Verwarm het geheel nog 2-3 minuten op laag vuur en schep regelmatig om. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de pasta over diepe borden en strooi er de amandelen en eieren overheen. Druppel er wat extra olijfolie over.

UIT HET KOOKBOEK

Voedingsinformatie
Per portie: ca. 675 kcal
24 g eiwit | 30 g vet | 73 g koolhydraten

Foto’s & receptuur
Willem van Santen

De VegaSpecial

Deze vegetarische special van de Vegetariërsbond en Foodies is onmisbaar in iedere keuken! Of je nu gaat voor 7 dagen in de week vega(n) of af en toe een avondje plantaardig eet; in dit nummer vind je volop inspiratie. We koken met vleesvervangers als tofu, tempeh, seitan en jackfruit en brengen groenten naar een hoger plan in ons vegetarische weekmenu.

De VegaSpecial is nu te bestellen:
 

 

Bekijk ook deze recepten