300 g orecchiette (of een andere korte pasta)
200 g boerenkool, fijngesneden
800 g pompoen, geschild en in kleine blokjes
150 g gorgonzola*; vegetarische blauwe schimmelkaas, of een vegan alternatief
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el olijfolie
100 g walnoten, grof gehakt
50 ml kookroom (of een vegan alternatief * )
Peper en eventueel zout naar smaak
Let op: (*)
Kaas is een vegetarische instinker, omdat er dierlijks stremsel gebruikt wordt bij de bereiding van kaas. De meeste gorgonzola is daarom ook niet vegetarisch. Om te zien of je blauwe schimmelkaas vegetarisch of vegan is, moet je in de supermark wel even goed de verpakking lezen. Je kunt ook kiezen voor plantaardige feta. Dat heeft niet die uitgesproken sterke smaak als gorgonzola, maar wel dezelfde structuur.
Gebruik als Vegan Kookroom bijvoorbeeld Blue Band kookroom, met het V-label.