Orzo met vega kip en courgette

Voedingswaarde per portie
Eiwitten: 26 g
Vetten: 13 g
Koolhydraten: 45 g
Vezels: 8 g
Calorieën: 440 kcal

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

  • 150 g orzo
  • 300 g vegetarische kipstukjes
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 courgette, in blokjes
  • 150 g geraspte courgette
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 150 g gekookte linzen (uit blik, uitgelekt)
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt of plantaardige rasp (bijv. Terra)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum, ter garnering

Deel dit recept

Tip: Voor een extra smaakdimensie kun je een scheutje balsamicoazijn toevoegen net voordat je de tomatenblokjes in de pan doet. Dit geeft het gerecht een heerlijke diepte en balans tussen zoet en zuur.

Bereiding

  1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui toe en bak 3-4 minuten tot de ui zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  3. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de pan en bak 5-7 minuten tot ze goudbruin en licht knapperig zijn.
  4. Voeg de blokjes courgette en de geraspte courgette toe aan de pan. Bak 3-4 minuten mee tot de courgette zacht begint te worden.
  5. Voeg de rode paprika, Italiaanse kruiden, en paprikapoeder toe aan de pan en roer goed door. Bak nog 2 minuten zodat de kruiden goed mengen met de groenten.
  6. Voeg de tomatenblokjes en gekookte linzen toe aan de pan en laat het geheel 5-10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken zich goed vermengen en de saus iets indikt.
  7. Voeg de gekookte orzo toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de orzo in diepe borden en garneer met de geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Bekijk ook deze recepten