Voedingswaarde per portie
Eiwitten: 26 g
Vetten: 13 g
Koolhydraten: 45 g
Vezels: 8 g
Calorieën: 440 kcal
Orzo met vega kip en courgette
Ingrediënten
- 150 g orzo
- 300 g vegetarische kipstukjes
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 courgette, in blokjes
- 150 g geraspte courgette
- 1 rode paprika, in blokjes
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 2 el olijfolie
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- 150 g gekookte linzen (uit blik, uitgelekt)
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt of plantaardige rasp (bijv. Terra)
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum, ter garnering
Bereiding
- Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui toe en bak 3-4 minuten tot de ui zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de pan en bak 5-7 minuten tot ze goudbruin en licht knapperig zijn.
- Voeg de blokjes courgette en de geraspte courgette toe aan de pan. Bak 3-4 minuten mee tot de courgette zacht begint te worden.
- Voeg de rode paprika, Italiaanse kruiden, en paprikapoeder toe aan de pan en roer goed door. Bak nog 2 minuten zodat de kruiden goed mengen met de groenten.
- Voeg de tomatenblokjes en gekookte linzen toe aan de pan en laat het geheel 5-10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken zich goed vermengen en de saus iets indikt.
- Voeg de gekookte orzo toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de orzo in diepe borden en garneer met de geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.