PADDENSTOELEN PASTEITJES

uit het nieuwe kookboek ‘FAMILY.EAT.PLANT‘, van Lisette Kreischer & Maartje Borst. Wil je dit prachtige boek helemaal gratis ontvangen? Word dan donateur!

Lisette Kreischer is een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Ze is co-founder van de inmiddels befaamde Dutch Weed Burger en heeft meerdere succesvolle (kook)boeken op haar naam staan, waaronder Ecofabulous koken in alle seizoenen, het succesvolle en internationaal bekroonde Groente uit zee, Plant Power, The Plant Pharmacy, MAN.EAT.PLANT. en DOG.EAT.PLANT.. Haar liefde voor de geneeskrachtige plantenkeuken en voor al wat leeft draagt zij uit middels haar boeken, verhalen en fotografie.

Wat een fantastische combinatie is bladerdeeg en paddenstoelenragout toch! Dit is een eenvoudige vegan versie van het klassieke pasteitje maken. Superleuk tijdens feestelijke aangelegenheden. In veel families is dit gerecht geliefd onder kinderen, pubers en volwassenen!

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

4 plakjes vegan bladerdeeg, ontdooid
grof zeezout
60 g plantaardige bakboter
1 teentje knoflook, geplet
200 gemengde paddenstoelen, grote exemplaren gesneden of gescheurd
30 g bloem
300-350 ml groente of paddenstoelenbouillon
snufje tijm
zout en peper naar smaak
roze peper
een paar peterselieblaadjes

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd tot 30 mins
Voor 4 personen

Verwarm de oven met boven- en onderwarmte met heteluchtfunctie voor tot 180 °C. Snijd de plakjes bladerdeeg in langs de randen, maar sla twee hoeken (tegenover elkaar) over. Je kunt nu de randen oppakken en omslaan, zodat je een leuk bakje krijgt. Leg de bakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg heel licht met water en bestrooi het met wat grof zeezout. Bak het bladerdeeg in ca. 20 tot 25 minuten goudbruin en knapperig.

Verhit de bakboter in een koekenpan. Doe het teentje knoflook en de paddenstoelen in de pan en bak ze flink aan. Je wilt dat de paddenstoelen mooi goudbruin bakken, zodat ze veel smaak afgeven aan de ragout. Meng de bloem door de paddenstoelen en bak even mee. Haal het teentje knoflook eruit. Voeg 300 ml bouillon toe en roer goed met een houten lepel, totdat de ragout mooi gebonden is. Zet het vuur laag en laat nog een paar minuten zachtjes koken. Voeg eventueel nog een scheutje extra bouillon toe als het mengsel te dik wordt. Breng op smaak met een snufje tijm, en proef goed hoeveel zout en peper de ragout nog nodig heeft.

Vul de bladerdeegbakjes met de ragout en garneer met wat roze peper en een paar peterselieblaadjes.

Bekijk ook deze recepten