PANNA COTTA VAN ASPERGES

Recept uit Spice Wise Green, het kookboek van meesterkok Michel Hanssen

Asperges hebben een kenmerkende aroma en zachte smaak. Traditioneel wordt het gegeten met ei en ham, maar je kunt er nog veel meer gerechten meemaken. In dit recept wordt het gebruikt voor een panna cotta.

BEREIDINGSTIJD

90+ minuten >

GESCHIKT VOOR

6 personen

Ingrediënten

250 g asperges, geschild
250 ml room
5 el maizena (35 g)
0.5 el Spice Wice asperge strooimelange
2.5 el suiker
4 el gemalen amandelen of hazelnoten
Spice Wise asperge strooimelange: 1 deel foelie, gemalen, 0.5 deel citroengras (sereh), gemalen, 0.5 deel laurier, gemalen, 2 delen witte peper, gemalen, 4 delen peterselie, gedroogd, 2 delen kervel, gedroogd, 0.5 deel fenegriekpoeder

Deel dit recept

Bereiding

Kook de asperges in ruim 15 minuten gaar. Giet af. Bewaar 250 ml kookvocht en kook dit tot in de helft.
Pureer de asperges en het ingekookte vocht in de blender. Wrijf de puree door een zeef.
Roer de maizena met 4 eetlepels water tot een papje. Breng de aspergepuree met de room, Spice Wice asperge strooimelange en suiker aan de kook.
Roer de maizena door en laat het mengsel al roerend 1 minuut zacht koken.
Verdeel het aspergemengsel over 6 glaasjes en laat het 2 uur in de koelkast opstijven.
Serveer met de gemalen noten

Bekijk ook deze recepten