Een van onze favoriete pasta’s: met snijbiet!
Snijbiet heeft een spinazieachtige smaak en is superlekker. Heerlijk met de romige tomatensaus.
Vegacademy tips:
Zelf telen en oogsten
Snijbiet wordt steeds populairder en is meestal te verkrijgen bij de supermarkt of groenteboer. De groente is ook eenvoudig zelf te telen. Snijbiet groeit snel en meestal is een tweede oogst mogelijk.
Kleurrijk
Snijbiet is in rood, geel en groen te verkrijgen. De snijbiet die ik heb gebruikt voor de foodfoto is oogst uit eigen stadsmoestuin in een groene variant.
Bewaaradvies
Het beste eet je de snijbiet op de dag van de oogst. Snijbiet kun je één dag bewaren in de koelkast in een bak met water. De knapperigheid blijft dan nog bewaard.
Seizoensgroente
Augustus en september zijn de oogstmaanden voor snijbiet. Deze pasta kun je natuurlijk ook op andere momenten in het jaar eten. Vervang de snijbiet dan door spinazie.