Pasta Pistou

Rita Serano kookt voor ons een heerlijke Pasta Pistou. Ze is foodblogger, instagrammer en auteur van het kookboek ‘7 ingrediënten vegan’.  Ons kookteam had Rita in de LekkerVega Kookshow in 2018. Bekijk hier de aflevering. 

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen
Pasta Pistou is een vegan gerecht uit 7 Ingredienten Vegan van Rita Moreno

Ingrediënten

400 gram volkoren spelt penne
300 gram sperziebonen
1 stronk broccoli
150 gram basilicum
1 avocado
knoflook (verse)
citroen
pijnboompitten, 50 gram
knoflookpoeder, 0.5-1 theelepel
edelgist, 1-2 eetlepels*
zout en peper

Deel dit recept

* Edelgist geeft plantaardige recepten die hartige smaak van kaas. Het is vooral verkrijgbaar bij biologische winkels, en in handige vlokken zoals grove kaasrasp.
Of rasp een stuk vegetarische Parmezaanse kaas (Let op: verreweg de meeste Parmezaan is niet geschikt want gestremd met slachtvet. Lees hier meer over ‘Kaas & Stremsel’.)
Als goedkoper en sneller alternatief gebruik je een zakje (vega) kaas van Grozette of Parrano. Verkrijgbaar in rasp, vlokken en snippers en V-Label gecertificeerd.

Bereiding

Breng water aan de kook voor de pasta, kook deze volgens de instructies. Vang iets van het kookwater op bij afgieten en hou apart.

Breng in een andere pan water aan de kook voor de groente, eerst de sperzieboontjes (in derden gesneden of gehalveerd), ongeveer 7 minuten koken dan de laatste 3-4 minuten de broccoli roosjes erbij. Afgieten en uit laten lekken.

Maak intussen de pistou. Doe de gehakte basilicum, avocado, knoflook en sap van 1 citroen in de keukenmachine of blender.
Pulse of blend totdat je een pesto substantie hebt en voeg zout toe naar smaak.
Doe de pijnboompitjes, samen met de knoflookpoeder en de edelgist in de keukenmachine en maal totdat je een ‘parmesan’ textuur hebt.
Voeg iets zout toe naar smaak.

Als de pasta gekookt is doe je deze in een schaal met de groente en de pistou.
Hussel door elkaar totdat alles een laagje pistou heeft. Serveer met de pijnboompitten parmesan.

UIT HET KOOKBOEK 7 ingredienten vegan is het populaire kookboek van Rita Moreno
7 ingredienten vegan is het populaire kookboek van Rita Moreno

Gezonde – en vooral lekkere! – veganistische recepten koken met maximaal 7 ingrediënten; is dat mogelijk? Ja! Rita Serano’s grootste inspiratie voor haar recepten zijn seizoensgebonden en biologische producten. Ze houdt va koken met groenten, granen, fruit, bonen, zaden, kruiden en specerijen. Haar stijl van koken gaat over smaak, kleur en plezier en alle recepten in haar boek zijn veganistisch, laag in vet en vrij van geraffineerde suikers.

Bekijk ook deze recepten