PETEH KOKOSCURRY

Recept uit ‘Vegan Comfort‘ door Milou van der Will.

Milou van der Will -bekend van o.a. de thrillers Rood licht en de Benthe Berg-reeks- debuteerde succesvol met haar eerste kookboek Vegan East in 2020. Ze laat zien hoe je (oosterse) recepten in een plantaardige jas steekt. Na Vegan East verscheen ook ‘Vegan Summer’ en nu haar nieuwste boek ‘Vegan Comfort’.

In Vegan Comfort neemt Milou van der Will je mee naar haar winterkeuken. Het boek biedt meer dan 100 plantaardige recepten die uitblinken in originaliteit: paddo-rendang, spicy gele curry met fopkip en spinazie, teriyaki-tofu-sateh uit de oven of pastinaakkokoscake met limoenmerengue. Van troostrijke hoofd- en bijgerechten, lekkere buns en dumplings om te snacken, tot drankjes als mangobier met gin.

‘De petehboon wordt vaak uitgescholden voor stinkboon. Wat je zegt ben je zelf, want als eter ga je er sowieso goed van geuren. Maar is dat niet met bijna alles in het leven waar je blij van wordt? Knoflook? Seks? Sport? Dus neem het er maar lekker van. Doe ik dat ook’. -Milou van der Will.

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

1 sjalot, grofgesneden
4 knoflooktenen, gepeld
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd + 1 extra, in ringetjes
4 kemirinoten, geroosterd
1 tl zout
1 el arachideolie + extra
6 petehbonen, grofgesneden (toko)
2 daun salam (Indonesisch laurierblad, toko)
400 ml kokosmelk
400 g broccoli, in roosjes
1 el sojasaus
400 g spinazie
200 g peultjes
200 ml kokosroom (toko, bijvoorbeeld van het merk Kara)
rijst, om erbij te serveren
gezouten emping, om erbij te serveren

Deel dit recept

Bereiding

BEREIDING 20 MINUTEN – Hoofdgerecht voor 4 personen

BEREIDINGSWIJZE

Mix de sjalot, knoflook, de rode peper en de kemirinoten met 1 theelepel zout in een hakmolen of keukenmachine tot een kruiden pasta. Voeg zoveel olie toe tot de pasta goed mengt.

Verhit 1 eetlepel arachideolie in een pan en fruit hierin de kruidenpasta een paar minuten aan. Voeg de rode peperringetjes, peteh bonen en daun salam toe en bak even mee. Schenk de kokosmelk in de pan, verlaag het vuur en laat zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen.

Breng intussen een pan water aan de kook en blancheer de broccoli ongeveer 2 minuten. Spoel goed met (ijs)koud water. Voeg de sojasaus toe aan de curry. Laat nu de spinazie slinken in de hete kokosmelk en voeg ook de peultjes toe. Laat een minuut pruttelen. Voeg nu ook de broccoli toe aan de curry.

Roer er op het laatst de kokosroom door. Proef en breng eventueel nog meer op smaak. Geef er rijst en lekker veel emping bij en serveer direct.

Bekijk ook deze recepten