Pide met gepofte aubergine, feta en spinazie

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

220 g + extra zelfrijzend bakmeel
1 ei
2 el olijfolie
100 ml volle melk
1 rode paprika
1 aubergine
100 g babyspinazie
20 g cashewnoten
50 g fetablokjes
zout en peper
vershoudfolie
bakpapier

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C /
hetelucht: 200°C). Doe 220 g zelfrijzend bakmeel,
het ei, de olijfolie en de melk in een keukenmachine
en kneed alles ca. 10 minuten met de
deeghaak. Haal het deeg uit de keukenmachine,
wikkel het in vershoudfolie en laat het ca. 30 minuten
rusten in de koelkast.
2 Was de paprika en de aubergine en gril ze
ca. 10 minuten in de oven of ca. 5 minuten per
zijde op de barbecue. Verwijder de vellen van de
aubergine en de paprika en verwijder de zaadlijsten
van de paprika. Snijd de aubergine en
de paprika in de lengte in reepjes van 1 cm dik.
Meng de reepjes in een kom met de spinazie, de
cashewnoten en de fetablokjes. Breng op smaak
met zout en peper.
3 Verdeel het deeg in vieren en bestuif het
werkblad met bakmeel. Rol elk stuk deeg langwerpig
uit tot ca. 1 cm dikte.
Leg de plakken deeg op een met bakpapier
beklede bakplaat en leg de vulling op het
deeg. Houd daarbij ca. 1 cm van de rand vrij.
Knijp aan de uiteinden de punten van het
deeg aan elkaar en bak de pides ca. 20 minuten
in de oven.

Bekijk ook deze recepten