Dit is een simpel, maar avontuurlijk soepje, dat in een kwartier op tafel kan staan.
Vegacademy tip van Melanie:
Lekker met (zilvervlies) rijst. Doe eerst de rijst in een kom en dan de soep erbij. Eet smakelijk!
Dit is een simpel, maar avontuurlijk soepje, dat in een kwartier op tafel kan staan.
Vegacademy tip van Melanie:
Lekker met (zilvervlies) rijst. Doe eerst de rijst in een kom en dan de soep erbij. Eet smakelijk!
300 g paksoi
0.5 rode Spaanse peper
1 teentje knoflook
1 theelepel koriander, gemalen
2 theelepels kurkuma
2 eetlepels olie om te bakken
130 g pindakaas
1l water
boullionpoeder
zout
Bereidingstijd: tot 20 minutenWas de paksoi en de Spaanse peper. Snijd de paksoi vrij grof en de Spaanse peper zo fijn mogelijk. Let op: Spaanse pepers kunnen heet zijn. Voeg net zo veel of weinig Spaanse peper toe als jij lekker vindt.
Houd een paar groene sliertjes van het groen achter. Bak de overige paksoi in de olie op hoog vuur gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en de peperreepjes toe alsmede de ketoembar en de koenjit. Roerbak nog even.
Voeg het water toe, zout en bouillonpoeder naar smaak. Roer de pindakaas door de soep en laat ca. 8 minuten koken. Doe ca. 1 minuut voor eind van de bereidingstijd de achtergehouden sliertjes Paksoi-groen in de soep. Op die manier heb je een mooi frisse kleur in je soep.
Direct serveren en eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/
Foto: Melanie Wagner