Lisa Jansen bakt heerlijke vegan taartjes én koekjes onder de naam Taarten van Jansen. Speciaal voor ons maakte ze deze Pindakaas Choco Koekjes.
PINDAKAAS CHOCO KOEKJES
Ingrediënten
1 1/4 cup tarwebloem
3/4 tl baking soda
1/2 tl fijn zeezout of keukenzout
3/4 cup pindakaas
1/2 cup vegan margarine
1/2 cup kristalsuiker
1/2 cup middelbruine basterdsuiker
2 tl vanille extract
1 el water
140 gram pure chocolade
handjevol gezouten pinda’s
Bereiding
Bereidingstijd: 30 minuten
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak 140 gram pure chocolade in blokjes.
Meng in een middelgrote kom de bloem, baking soda en zout (even zeven als er veel klontjes in zitten), zet apart.
Meng in een grotere kom de pindakaas, margarine, suiker, vanille extract en water met een handmixer, garde of vork.
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte mix en meng dit langzaam door je pindakaasmengsel. Als het er te droog uitziet één of twee eetlepels water toevoegen.
Voeg de chocoladeblokjes toe en meng deze door het deeg.
Verdeel het deeg in ongeveer twaalf tot zestien bolletjes, afhankelijk van hoe groot je je koekjes wilt, en leg alvast de helft op de bakplaat en druk ze een klein beetje plat.
Hak een handje pinda’s fijn en strooi deze over de bovenkant van de koeken heen, druk ook die lichtjes in het deeg.
Bak 13-15 minuten tot de randjes goudbruin gekleurd zijn.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de koeken afkoelen op de bakplaat. Indien je een tweede bakplaat hebt, kun je de andere koeken meteen afbakken, zo niet dan wacht je tot de eerste lading koeken is afgekoeld en bak je dan de rest af.