Voorbereiding + bereiding 40 mins
voor 6 personen
Zo maak je het:
1 Doe de koriander, tuinbonen, havermout, het sesamzaad, de knoflook, komijn en het eiwit van je keuze in een keukenmachine. Voeg zeezoutvlokken naar smaak toe. Maal alles fijn tot het mengsel niet uit elkaar valt als je het aandrukt; pas op dat je niet te lang mengt.
2 Bekleed twee grote bakplaten met keukenpapier. Neem telkens een volle eetlepel van het falafelmengsel en druk het tussen vochtige handen voorzichtig tot een ovaal balletje; leg het op een van de bakplaten. Herhaal dit tot je in totaal zo’n dertig balletjes hebt.
3 Verhit de olie tot 170 °C in een pan met dikke bodem. Controleer de temperatuur met een keukenthermometer.
4 Frituur de falafelballetjes, in porties, in 3 minuten goudbruin en krokant; keer ze af en toe om. Schep de balletjes met een schuimspaan op de tweede bakplaat. Houd ze warm.
5 Doe de koolsla en little gem in een grote kom; voeg de azijn en een snufje zout toe en schep alles om.
6 Bestrijk de binnenkant van de pitabroodjes met 1 eetlepel hummus; vul ze met de salade en warme falafelballetjes. Roer een beetje koud water door de rest van de hummus tot hijschenkbaar is en sprenkel hem over de gevulde pitabroodjes. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.