Bereidingstijd: 45 mins
Voor 4 personen
Verhit de olie in een grote braadpan op een matig vuur.
Doe er de paprika, de ui en een snufje zout in en laat 5 minuten fruiten tot de groenten zacht zijn.
Schep er de seitan bij en laat 3 à 4 minuten meebakken. Voeg er het paprikapoeder, het komijnpoeder, de venkelzaadjes, het laurierblad en een snufje zout aan toe en laat nog 2 minuten stoven.
Roer er dan de tomatenblokjes door en giet er de bouillon bij. Breng aan de kook,zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen. Roer af en toe, om aanbranden te voorkomen.
Verwijder op het einde het laurierblad en breng op smaak met flink wat peper en een beetje zout. Garneer met de fijngehakte bladpeterselie en serveer.
Tip: lekker met couscous met butternut pompoen.
Couscous met butternut pompoen
Bereidinstijd: 50 mins (inclusief oventijd)
4 personen
Ingredienten:
1 butternut pompoen, gehalveerd, geschild en in parten
250 g couscous
4 el pijnboompitten
2 el olijfolie
versgemalen peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de parten pompoen met de olijfolie en kruid ze royaal met peperen zout. Leg de parten pompoen op de bakplaat en rooster ze 30 à 40 minutenin de oven, tot de punt van een meser makkelijk doorheen glijdt. Doe intussen de couscous in een hittebestendige schaal. Breng 750 mlwater met een koffielepel zout aan de kook in een steelpan. Giet het kokend water over de couscous. Dek de schaal af en zet opzij tot de pompoengaar is. Rooster de pijnboompitten op een matig vuur goudbruin in een koekenpan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Haal de pompoen uit de oven. Maak de couscous los met een vorken schep er dan de pijnboompittendoor. Kruid indien nodig bij met peper en zout.