Pittige, Rode WonTon Soep

Het recept voor deze niet-al-te pittige, prachtig uitziende wonton soep is van Fleur Droog van Nourishing Foods – ontwikkelaar van plantaardige recepten die (vaak) snel en gemakkelijk te maken zijn, en toch lekker en gezond.
Fleur was ook te gast in de LekkerVega Kookshow met haar ‘StreetTortilla’s met Naughty Guacamole en vegan gehakt’.
Daarnaast helpt Fleur mensen te kiezen voor producten die de ecologische footprint verlagen – wel zo goed voor de Aarde!

BEREIDINGSTIJD

< 60 minuten

GESCHIKT VOOR

3 personen

Ingrediënten

1/2 Chinese kool
2 kopjes shiitake paddenstoelen
3 eetlepels soja saus (licht/donker; géén ketjap)
2 teentjes knoflook
blokje van 2 à 3 cm gember
2 lente-uitjes
Sesamolie (liefst van sesam ipv. met sesam-aroma)
30-35 wonton deegvelletjes
blokje van 2 cm gember
2 teentjes knoflook
3 eetlepels curry pasta
1 kopje plantaardige bouillon
1 kopje kokosmelk
1 kop gesneden champignons
5 mini/jonge maiskolfjes
gesneden rode ui, koriander en lente-ui, plus limoensap

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 60 minutenDumplings

Bak de knoflook en gember op klein vuur in de sesamolie… De knoflook mag niet bruin worden want dan wordt het bitter.
Wok op hoog vuur de gesneden Chinese kool shiitake en lente-ui erbij.
Draai ‘t vuur naar medium en laat dit 10 minuten op elkaar inwerken. Voeg halverwege de sojasaus toe.
Vul de wontons met de vulling en stop ze in de vriezer. Als je ze gaat eten, kook dan de portie die je wilt in kokend water voor 6 mins (of stoom ze in een bamboe mandje).

Rode Curry Soep

Bak de knoflook en gember op klein vuur in de sesamolie… De knoflook mag niet bruin worden want dan wordt het bitter.
Voeg op hoog vuur de curry pasta toe en bak mee voor 2-3 minuten.
Voeg bouillon en kokosmelk toe, en dan de paddenstoelen en het mais.
Zet het vuur op laagste stand en laat alles lekker 15 a 20 mins pruttelen totdat de paddenstoelen en mais gaar zijn.

Verdeel de soep over 2 à 3 kommen en voeg de gekookte/gestoomde dumpling toe. (Natuurlijk kan je ook kiezen voor rijstnoedels.)
Top het af met wat gesneden rode ui, koriander, limoensap en lente-ui.

Bekijk ook deze recepten