De recepten die in het kookboek “vegetarische recepten geïnspireerd door een lomilomi-chef” worden beschreven zijn vrij van geraffineerde suiker en tarwe. Er wordt gebruik gemaakt van sojayoghurt en kokosolie, maar deze zijn naar wens te vervangen door gewone yoghurt en andere olie, zoals olijfolie. Als zoetstof wordt er gebruik gemaakt van agavesiroop, kokosbloesemsuiker en honing en in sommige recepten komt speltbloem voor, zodat niet alle recepten glutenvrij zijn.
Pittige tomatensoep
Ingrediënten
0.5 el kokosolie
2 kleine uien, fijn gesneden
3 teentjes knoflook, gesneden of geperst
0.5 tl zout
2 tl dille
véél verse zwarte peper
500 ml gezeefde tomaten uit een pak of fles
400 ml water
1 el ahornsiroop
2 tomaten, in blokjes
1 el yoghurt
fijngesneden verse peterselie en/of basilicum
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Verhit de kokosolie in een pan.
Voeg uien, knoflook, zout, dille en zwarte peper toe.
Laat 8 minuten op zacht vuur bakken, terwijl je af en toe roert.
Voeg gezeefde tomaten, water en ahornsiroop toe.
Doe de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Voeg 5 minuten voor serveren de tomatenblokjes toe.
Serveer met yoghurt en verse kruiden.
De auteur leerde tijdens een opleiding lomilomi (Hawaïaanse Healing Massage) dat eerlijk eten en puur leven je wereld kunnen veranderen. Deze massage is voedend voor de ziel en daarom wordt er gewerkt met puur voedsel dat voedend is voor het lichaam en bevrijdend voor de geest.
Alle recepten in dit boek zijn gemaakt met pure producten zonder kunstmatige toevoegingen, vrij van geraffineerde suiker en tarwe en de meeste recepten zijn ook gluten- en koemelkvrij.