Dit is het ultieme compromis tussen zondigen en gezond. Deze pizza heeft het allemaal. De volle, romige smaak van de satésaus maakt dat deze pizza smaakt als jouw favoriete guilty pleasure. Stiekem is-ie helemaal niet zo slecht voor je en daarnaast is het een supersnel recept. Niet onbelangrijk als je een keer een dag hebt waarop je totaal geen zin hebt om te koken.
PIZZA MET VEGAN KIPSATÉ
Ingrediënten
50 g pindakaas met stukjes noot
15 ml ketjap manis
50 ml kokosmelk
peper en zout
2 pizzabodems
100 g paksoi
70 g ui
80 g vegetarische kipstukjes
25 g taugé
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minutenVerwarm de oven voor op 220 °C. Laat in een pannetje op laag vuur de pindakaas langzaam smelten. Voeg de ketjap en de kokosmelk toe. Zorg ervoor dat de saus niet te dun wordt want dan trekt deze te veel in de
pizzabodem en wordt deze zompig. Niet lekker. Breng op smaak met peper en zout. Bak de pizza’s 3 minuten voor. Snijd de paksoi in reepjes en de uien in ringen. Blancheer de paksoi kort en spoel deze direct af met koud water. Verdeel de satésaus met de vegetarische kipstukjes over de pizza. Beleg met de paksoi en ui en bak de pizza’s nog 10 minuten af. Verdeel de taugé over de pizza’s. Eet smakelijk.
Elke dag pizza en toch genoeg groenten!
Manon van Essen is de oprichter van Magioni: gezonde pizzabodems op basis van groenten.Want wie wil er nou niet zonder schuldgevoel genieten van een pizza? In dit kookboek leer je hoe je zelf groentenpizzabodems kunt maken én wat de beste en lekkerste toppings zijn. De recepten zijn snel, makkelijk én lekker. Ideaal voor drukbezette huishoudens met all time favorites en klassiekers, maar ook voor zo nu en dan een echte sinner en aangevuld met lekkere bijgerechten. Voortaan is pizza your healthy pleasure!
Geheel vegetarisch is dit boek niet, maar het biedt meer dan genoeg inspiratie voor heerlijke vegetarische pizza's!
Bestel het boek hier.