Deze plantaardige carpaccio van gegrilde paprika kan je prima eerder maken en serveren met noten en waterkers als voorgerecht. Of als frisse lunch met wat brood.
Plantaardige Carpaccio van gegrilde Paprika
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minutenWrijf de paprika rondom in met olijfolie en verhit de grillplaat of BBQ (tot circa 200 graden).
Plaats nu de rode paprika op de plaat of BBQ en laat deze licht aanbranden.
Draai de paprika tot deze rondom zwart is. Dit ziet er niet echt smakelijk uit, maar heeft tot doel om het velletje eenvoudig te kunnen verwijderen.
Het vel is nu losgelaten en de paprika zelf is nog mooi rood en heeft een heerlijke BBQ smaak verkregen.
Kook nu in een pannetje het water en de suiker zodat de suiker oplost.
Laat het mengsel afkoelen in de koelkast.
Als het mengsel koud is, voeg dan de ontvelde paprika toe aan het suikerwater.
Laat dit enkele uren voor het serveren koud in de koelkast staan. De paprika zal het suikerwater opnemen.
Voor het serveren pak je een plat bord. Laat de paprika uitlekken en ontdoe deze van de zaden.
Leg de paprika op het bord zoals op de foto en voeg noten, balsamico en waterkers toe.
Serveer met warme broodjes en roomboter.
Een heerlijk voorgerecht wat goed voorbereid kan worden.
Meer lekkers? Kijk dan ook ‘s op www.thuiskokklaasculinair.nl