Dit gerecht komt uit Hawaï en wordt daar vaak met zalm of tonijn gegeten, maar je kunt het, zoals hier, ook heel makkelijk vega maken.
Poké Bowl
Ingrediënten
300 g sushirijst
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels sesamzaadjes
1 avocado
80 g edamameboontjes
200 g radijsjes, in plakjes gesneden
1 mango, geschild en in blokjes gesneden
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minutenWAT HEB JE NOG MEER NODIG?
Pan
1
Kook de sushirijst volgens
de aanwijzingen op de
verpakking.
2
Meng de sojasaus in
een kommetje met
de sesamolie en de
sesamzaadjes.
3
Snijd de avocado door de helft.
Haal de pit eruit. Snijd de avocado
in plakjes en schep de plakjes met
een lepel uit de schil.
4
Serveer de rijst met de
edamameboontjes, de radijs, de mango
en de avocado. Besprenkel de poké
bowl met de sojadressing.
TIP!
Wist je dat er ook zwarte rijst
bestaat? Als je die gebruikt ziet dit
gerecht er heel bijzonder uit!
TIP!
Met geraspte wortel en
fijngesneden rodekool
maak je er helemaal een
kleurrijk feestje van!
Shane Kluivert (2007) voetbalt in het jeugdelftal van FC Barcelona en houdt enorm van koken. Via YouTube (3,7 miljoen+ views) en Instagram laat hij zien hoe makkelijk lekker en gezond koken is.
Als kookfanaat en sporter weet Shane Kluivert dat maaltijden lekker én gezond moeten zijn. In Vega met Shane deelt hij 40 vega recepten, waarmee hij je stap voor stap de lekkerste vegetarische gerechten leert maken. Want lekker en gezond, dat kan af en toe ook zeker zonder vlees of vis. Voor alle jonge chefs van Nederland en Vlaanderen, flexitariërs, sporters, papa’s en mama’s die met en voor hun kids koken: dit is jullie boek!
Bestel het boek hier!