Heerlijke vegan polentataart uit ‘Vegetalia‘ van Luna Trapani.
Na het succes van haar eerste kookboek Veganista laat de Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani ook in Vegetalia zien dat vegan koken heel goed aansluit op de Italiaanse keuken. In dit boek serveert ze honderd nieuwe recepten die allemaal makkelijk te maken zijn. Haar inspiratie heeft Luna opgedaan in alle streken van Italië. Probeer de bloemkoolkotelet uit Milaan, de zoute venkelkoekjes uit Apulië of de couscous op z’n Siciliaans. De recepten zijn duidelijk ingedeeld: na basisrecepten als tomatensaus en pesto volgen de antipasti, de primi (aangevuld met enkele heerlijke salades), de secondi, de contorni en tot slot de verrukkelijke dolci!
Tip: Roer een halve portie ricotta van amandelmelk, het sap en de rasp van een halve grote, onbespoten sinaas appel, 2-3 eetlepels agavesiroop en 1 theelepel vanille-extract goed door elkaar tot een romige crème. Serveer de taart met de ricottacrème.