Pompoen a la Langste Vegetarische Tafel

Deze pompoen/mais saus is een mooi bijgerecht bij chili sin carne. Bij de Langste Vegetarische Tafel werd dit groentegerecht samen met chili sin carne in een tortilla-pannenkoek, guacamole en tomatensalsa gerserveerd.

Vegacademy kooktip
Voeg een scheutje sojaroom toe als de pompoen van zichzelf wat minder zoet is.

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

200gr. pompoen
40gr. mais
taco kruiden
zout
zonnebloemolie of soja room
1 bakje Tivall gegrilde stukjes

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minutenHalveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd in grote blokken (als bij aardappels) en kook ze gaar in een bodempje water. Pureer de pompoen met een stamper in een beetje kookvocht tot een niet te gladde saus en voeg de mais toe. Voeg een beetje olie of een scheutje soja room toe voor een smeuïge saus en breng op smaak met tacokruiden en zout.

Gegrilde stukjes:
Fruit in een koekenpan een klein uitje en bak als ze glazig worden een minuutje de gegrilde stukjes mee. Serveer op de pompoen.

Bekijk ook deze recepten