Pompoen cake met duinhoning

Wist je dat je een heerlijke cake kunt maken met pompoen? Deze bijzondere Japanse pompoencake is makkelijk om te maken en smaakt heerlijk met een beetje extra honing.

Vegacademy tips van Melanie:
O-zo lekker met honing van een echte imker!

Ik heb bij dit recept Duinhoning gebruikt. De imker waar ik deze honing heb gekocht, heeft bijenkasten in de duinen staan. De bijen halen hun nectar van de bloemen en kruiden in de duinen. Zo’n bijzondere smaak!

BEREIDINGSTIJD

< 60 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

1 Pompoen
20 gr boter
40 ml honing
2 eieren
100 ml slagroom
kaneel
120 gr biscuit
80 gr boter

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 60 minutenSnijd de pompoen door midden, haal de zaden eruit en schil de buitenkant. Snijd de pompoen in stukjes. Kook de pompoenstukjes in een pan met water tot het zacht genoeg is. Voeg boter en honing toe en mix het tot het romig wordt. Voeg de eieren, slagroom en een beetje kaneel toe.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bodem:
Maak de biscuits fijn met behulp van een vijzel.
Laat de boter smelten in een steelpannetje en voeg de fijngemaakte biscuits toe.

Doe de bodem in een cakeblik en daarna de romige pompoenmix.

Bak de pompoencake in 45-50 minuten gaar.
Laat de cake helemaal afkoelen, alvorens deze te ‘storten’.

Serveer met pompoenpitten en een beetje honing erover.

Jammie!

Bekijk ook deze recepten