Pompoen met kikkererwten en tahin sauce
Ingrediënten
1 kg pompoen
1 teen knoflook
0.5 tl piment
2 el olijfolie
zout en peper
500 g kikkererwten, gaar
0.5 ui
handje koriander
3 el Tahin
1 teen knoflook
50 ml citroensap
2 el olijfolie
2-4 el water
evt. suiker
zout en peper
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Maak de pompoen schoon en snijd ze in dobbelstenen. Meng de pompoen met de fijngesneden ui, knoflook, de olijfolie, piment en wat zout. Bekleed een bakblik met bakpapier en doe alles erop.
Bak gedurende 20-30 minuten of tot beetgaar.
Maak ondertussen de tahin sauce. Klop in een kleine kom de tahin samen met de zeer fijn gesneden knoflook, het citroensap, de olijfolie en het water. Breng op smaak met zout, peper en evt. wat suiker. Voeg zo veel water toe dat de saus net vloeibaar is.
Giet de kikkererwten af en meng alle ingrediënten samen met de fijngesneden of gescheurde koriander. Serveer lauw warm.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/