Pompoen-risotto

Risotto is voor mij dé manier om eten dat je overhebt van de -afgelopen dagen te verwerken in een gerecht. De ingrediënten kunnen dus -variëren maar dit recept wilde ik je niet onthouden.

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

2 uien
4 teentjes knoflook
Halve oranje pompoen, in kleine stukjes gesneden (mag met schil)
2 handjes doperwtjes
Citroensap naar smaak
Handje rucola
Pijnboompitjes
300 g ongekookte zilvervliesrijst
1.5 bouillonblokje
80 gram pecorinokaas (2 kleine zakjes à 40 g uit de biowinkel)
Eventueel wat feta
1 el kokosolie

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minutenKook de rijst volgens de instructies op de verpakking met 1 bouillonblokje.
Bak de knoflook in kokosolie en voeg daarna de ui toe. Zet het vuur wat lager zodat de uitjes langzaam fruiten (daardoor krijg je een zoetere smaak).
Doe de pompoenstukjes in de pan, giet er een bodempje water bij met een half bouillonblokje, doe de deksel erop zodat de stukjes -kunnen stomen.
Als de pompoen zacht is, voeg je de doperwtjes toe; bak de doperwten niet te lang mee dan blijven ze knapperig.
Voeg als laatste de zilvervliesrijst toe samen met de kaas. De rijst moet plakkerig worden.
Breng op smaak met zout en peper en eventueel een beetje citroensap.
Leg een bodempje rucola op een bord en schep de risotto erop, garneer de risotto met wat pijnboompitjes.

UIT HET KOOKBOEK

Dit recept komt uit ‘Good Food’ van Laurianne Ruhé. 

Bekijk ook deze recepten