Pompoenmasala

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

2 el olie
2 el geraspte, verse gemberwortel
1 ui, fijngesneden
4 knoflooktenen, fijngesneden
3 tl garam masala
400 g tomatenblokjes uit blik
1 tl kristalsuiker
0.5 tl zout
400 g flespompoen, schoon gewicht, in blokjes
250 ml plantaardige yoghurt (neutraal)
2 tl gemalen kurkuma
1 tl chilipoeder
1 el tomatenpuree
400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
2 tl fijngehakte koriander, ter garnering
rijst, om erbij te serveren
naan, om erbij te serveren

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minutenGebruik een pan waar een deksel op past. Maak het eerste deel van de saus door 1 eetlepel van de olie in de pan te verhitten en daarin de helft van de gemberwortel, de ui en de helft van de knoflook aan te fruiten.

Voeg na een paar minuten 1 theelepel van de garam masala toe, gevolgd door de tomatenblokjes, de theelepel kristalsuiker en een ½ tl zout.

Voeg de pompoenblokjes toe en vervolgens 100 ml water. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur in zo’n 20 tot 30 minuten zachtjes garen. Maak intussen deel twee van de saus door de yoghurt met de rest van de gemberwortel, knoflook, ½ theelepel zout, 2 theelepels garam masala, de kurkuma, het chilipoeder en de tomatenpuree in een keukenmachine of met een staafmixer glad te pureren.

Schep er de uitgelekte kikkererwten door. Voeg de yoghurtsaus toe aan de pompoen. Schep door. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat nog 5 minuten pruttelen. Garneer met koriander, serveer met rijst en naan.

UIT HET KOOKBOEK

Vegan comfort food met oosterse smaken. Geurige curry’s, dampende kommen noedels, overheerlijke winterse drankjes, snacks en meer: de herfst en winter staan voor de deur en het is weer tijd om binnenshuis te genieten van comfort food op z’n best. Maar dan wel vegan met een oosterse touch. Na de succesvolle titels 'Vegan East' en 'Vegan Summer' neemt Milou van der Will je mee naar haar winterkeuken.

Bestel het boek hier!

Bekijk ook deze recepten