Kun je bij jou in de buurt geen postelein krijgen, neem dan veldsla of spinazie. Eiwitten (zeer belangrijk voor iedereen, maar voor vegetariërs in het bijzonder), zijn bij dit menu te vinden in de geitenkaas en zonnebloempitten. Bovendien is dit een zeer vezelrijke maaltijd. Interessant is ook dat de dadels zo veelzijdig zijn. Te veel om op te noemen, maar hier een paar eigenschappen van dadels: veel vitamines uit het B-complex, een hele rits mineralen en boven alles ook nog een afrodisiac. Zie voor meer informatie deze site.
Posteleinsalade
Ingrediënten
200 g postelein
100 g geitenkaas, zacht
4 el koolzaad- of olijfolie
2 el citroensap
peper en zout
15 dadels
4 el zonnebloempitten
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minutenDoe de pitten in een droge pan en zet ze op een laag vuurtje. Terwijl je de salade maakt, worden ze zachtjes geroosterd zonder gevaar van zwart worden.
Maak in een slakom de dressing van olie en citroensap, peper en zout
Halveer en ontpit de dadels (ik sneed ze in iets kleinere stukjes), meng met de dressing. Voeg hierbij de winterpostelein en schep goed om. Doe er dan de verkruimelde geitenkaas door. Schep de salade op borden en bestrooi met de warme geroosterde pitten.
Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/
Styling & fotografie: Lisanne Koopmans
http://kijkomtezien.wordpress.com