Preischotel met kerrie en amandelcrunch

In ‘VEGETARISCH‘ vind je ruim 70 heerlijke recepten die zijn verwerkt in 8 handige en compleet uitgewerkte weekmenu’s. Op deze menu’s staat exact aangegeven wat en hoeveel je per dag mag eten om op een gezonde manier af te vallen. Het boek is ook ideaal wanneer je niet wilt afvallen maar wel gezond en gevarieerd wilt eten. Ben je bang dat je de smaak of structuur van vlees gaat missen? Dat is nergens voor nodig! Ook nu er geen gebruik wordt gemaakt van vlees en vis zijn de basisvoorwaarden van Project Gezond absoluut overeind blijven staan: elk recept moet gezond, makkelijk te maken en vooral heel erg lekker zijn. Van smeuïg bananenbrood tot aan crunchy mozzarellasticks. En van een bizar lekker broodje vegaburger tot aan heerlijke shakshuka. Project Gezond laat zien dat vegetarisch eten een feest is!

Geef je wekelijkse vegadag of -dagen een culinaire boost geven of ga volledig vegetarisch eten. Wat jouw reden ook is om met dit boek aan de slag te gaan, één ding is zeker: er staat je nog heel veel lekkers te wachten! Vaker kiezen voor plantaardige gerechten is beter voor je gezondheid, onze aarde en voor het welzijn van dieren. Een win-win-winsituatie dus!

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

2 sneeën (oud) brood
350 gr aardappels
10 gr roomboter
60 ml melk
5 gr mosterd
0.5 tl nootmuskaat
400 gr prei
1 tl kerriepoeder
40 gr zuivelspread
20 gr amandelen

Deel dit recept

Bereiding

Voor 2 personen. Bereidingstijd circa 30 mins (plus 10 mins oventijd)

Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de sneeën brood in de oven en laat ze in ongeveer 10 minuten drogen. Haal het brood uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 180 graden. Schil de aardappels en kook ze gaar in een laagje water met zout. Giet de aardappels af en doe de boter erbij in de pan, zodat dit smelt. Verwarm de melk in een pan of in de magnetron en giet het bij de aardappels. Stamp de aardappels samen met de mosterd en nootmuskaat tot een gladde puree. Maak de puree op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de prei in de lengte doormidden en spoel schoon onder de kraan. Snijd de prei in halve ringen van ruim 1 centimeter dik. Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan en bak de prei met de kerriepoeder in ongeveer 10 minuten gaar op middelmatig vuur. Zet het vuur uit en roer de zuivelspread door de prei. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.

Neem een ovenschaal en stort het preimengsel op de bodem. Druk de prei een klein beetje aan. Schep de aardappelpuree erbovenop en smeer glad uit. Hak de amandelen fijn en verkruimel het brood. Meng dit samen met een scheutje olijfolie en wat peper goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de aardappelpuree.

Zet de schotel ongeveer 10 minuten in de oven, zodat de kruimellaag bruin kleurt.

TIPS & TRICKS

Je kunt het gedroogde brood en de amandelen gemakkelijk verkruimelen in een blender of keukenmachine voor een fijn en gel ijkmatig resultaat.

Wil je de ovenschotel eerder op de dag al voorbereiden? Goed idee! Strooi de kruimellaag er pas op wanneer je de schotel in de oven zet. Anders is de kans groot dat de laag te vochtig en dus niet krokant wordt.

Bevat per persoon • Kcal 533 • Eiwit 14,5 gr • Koolh. 60,1 gr • Vet 23,4 gr • Vezels 13,3 gr

Bekijk ook deze recepten