Birgit Flüg: Deze hartige quiche is al jaren mijn topper. Ik serveer deze hartige taart bij veel buffetten en oogst er veel succes mee. Volgens mij komt dit omdat de prei door de combinatie met kerrie en rozijnen heel anders naar voren komt dan wanneer je de prei simpel zou koken. De quiche kan prima twee dagen van tevoren bereid worden en is zeer geschikt om in te vriezen. Samen met de geroosterde en gekruide pompoen en de gemarineerde linzen vormt deze hartige taart een heerlijk hoofdgerecht
Preitaart
Ingrediënten
700 gram prei
200 gram geraspte kaas
50 gram boter of margarine
1 eetlepel kerriepoeder
4 eieren
125 gram magere kwark
150 gram bloem
1 eetlepel groentebouillonpoeder
75 gram rozijnen
2 eetlepels paneermeel
3 eetlepels sesamzaad
Bereiding
Bereidingstijd: tot 90 minutenVerwarm de oven voor op 200 ˚C. Maak de prei schoon, snijd deze in kleine ringen, was ze en laat ze uitlekken. Verhit de boter in een pan, voeg de prei en kerrie toe en bak het ongeveer 8 minuten. Laat het mengsel iets afkoelen. Meng de eieren, kwark en bouillonpoeder door elkaar. Meng in een andere kom de bloem, kaas en rozijnen en voeg dit al roerende toe aan het ei/kwarkmengsel. Schep de prei erbij en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng het geheel goed door elkaar. Vet de springvorm in en bestrooi deze met paneermeel (of gebruik bakpapier). Schep het preimengsel in de springvorm, strooi de sesamzaadjes er overheen en zet de taart 45 minuten in de oven, totdat deze goudbruin is.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/