Week de cashewnoten voor de cashew-‘kaas’ 3-6 uur in koud water of 10 minuten in kokend water. Giet de geweekte noten af, spoel ze af en doe ze in een high-speed blender of keukenmachine. Voeg edelgist, tapioca/arrowrootpoeder, knoflookpoeder en water toe en mix dit tot een glad mengsel. Schraap zo nodig het mengsel van de zijkant van de kom.
Verhit de cashew-‘kaas’ in een pan op een gemiddelde temperatuur en roer regelmatig met een houten lepel om hem lobbig te maken. Smeer voor de quesadilla’s een laag cashew-‘kaas’ op een tortilla, beleg die met fijngehakte spinazie, rode kidneybonen, extra gekookte groenten en plakjes chilipeper naar keuze. Bestrooi met paprikapoeder en leg er een tweede tortilla bovenop. Je kan ook halve quesadilla’s maken en de tortilla’s dubbelvouwen, zodat ze gemakkelijker kunnen worden omgedraaid.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de quesadilla’s (een voor een) een paar minuten aan iedere kant tot ze goudkleurig en krokant zijn. Verlaag de temperatuur zo nodig om te voorkomen dat ze aanbranden. Leg ze dan op een snijplank, laat ze een minuutje afkoelen en snijd ze in drie driehoeken.
Serveer die met een salade en wat salsa en guacamole om te dippen.