Quesadilla’s met Spinazie en ‘Cashewkaas’

“Als ik door de week een snelle en gemakkelijke maaltijd nodig heb, vertrouw ik op deze quesadilla’s. Als je rode kidneybonen of zwarte bonen toevoegt, krijg je ook een dosis plantaardige eiwitten binnen!” ~ Claire Power, auteur van het kookboek ‘Vegan koken voor het hele gezin’.

 

BEREIDINGSTIJD

< 60 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen
Recept voor deze heerlijke vegan Quesadilla’s met Spinazie en Cashew-kaas staat op vegetariers.nl

Ingrediënten

150 g rauwe cashewnoten
3 el edelgist *
30 g tapioca/arrowroot-poeder **
0.5 tl knoflookpoeder
250 ml (gefilterd) water
8 maistortilla’s
40 g babyspinazie, fijngehakt
200 g afgegoten en afgespoelde rode kidneybonen uit blik
extra groenten naar keuze: ui, rode paprika, mais en/of courgette, chilipeper
1 tl paprikapoeder
olijf- of koolzaadolie, om in te bakken

Deel dit recept

* Edelgistvlokken geven dat vegan, hartige kaassmaakje aan plantaardige (pasta)gerechten. Verkrijgbaar in de bio-winkel en grotere supermarkten.
Of rasp een stuk vegetarische Parmezaanse kaas (Let op: verreweg de meeste Parmezaan is niet geschikt want gestremd met slachtvet. Lees hier meer over ‘Kaas & Stremsel‘.)
Als goedkoper en sneller alternatief gebruik je een zakje (vega) kaas van Grozette of Parrano. Verkrijgbaar in rasp, vlokken en snippers en V-Label gecertificeerd.

** vega bindmiddel.

Serveertip

Groene salade, salsa en guacamole.

Bereiding

Week de cashewnoten voor de cashew-‘kaas’ 3-6 uur in koud water of 10 minuten in kokend water. Giet de geweekte noten af, spoel ze af en doe ze in een high-speed blender of keukenmachine. Voeg edelgist, tapioca/arrowrootpoeder, knoflookpoeder en water toe en mix dit tot een glad mengsel. Schraap zo nodig het mengsel van de zijkant van de kom.

Verhit de cashew-‘kaas’ in een pan op een gemiddelde temperatuur en roer regelmatig met een houten lepel om hem lobbig te maken. Smeer voor de quesadilla’s een laag cashew-‘kaas’ op een tortilla, beleg die met fijngehakte spinazie, rode kidneybonen, extra gekookte groenten en plakjes chilipeper naar keuze. Bestrooi met paprikapoeder en leg er een tweede tortilla bovenop. Je kan ook halve quesadilla’s maken en de tortilla’s dubbelvouwen, zodat ze gemakkelijker kunnen worden omgedraaid.

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de quesadilla’s (een voor een) een paar minuten aan iedere kant tot ze goudkleurig en krokant zijn. Verlaag de temperatuur zo nodig om te voorkomen dat ze aanbranden. Leg ze dan op een snijplank, laat ze een minuutje afkoelen en snijd ze in drie driehoeken.

Serveer die met een salade en wat salsa en guacamole om te dippen.

UIT HET KOOKBOEK kookboek Vegan koken voor het gehele gezin
kookboek Vegan koken voor het gehele gezin

Dit recept is uit het kookboek ‘Vegan koken voor het hele gezin‘, van Claire Power.

Bekijk ook deze recepten