Een heerlijke quiche met witlof – misschien lijkt jou dat helemaal niet lekker, maar toch moet je het een keertje proberen. Deze quiche laat ik vaak op mijn vega kookcursus in Groningen maken en de cursisten likken hun vingers erbij af.
Quiche met Witlof, peren (of mango) en brie
Ingrediënten
6 plakken bladerdeeg
2 el mosterd
1 tl kaneel
4 stronken witlof
2 peren (of 1 mango)
1 brie
200 ml room
2 eieren
100 g kaas, geraspt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Kook de witlof bijna gaar in lichtjes gezouten water en laat de groente zeer goed uitlekken. Bekleed een springvorm (of een quichevorm) van 28 cm met het bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in. Roer mosterd en kaneel door elkaar. Smeer een laagje van deze kaneelmosterd over de bodem. Leg de stronken witlof -in de lengte gesneden- in stervorm in de bakvorm. Leg daartussen de partjes peer of mango en de in lange repen gesneden brie. Kluts de eieren en de room en giet het mengsel over de quiche. Bestrooi met wat geraspte kaas. Zet de bakvorm minstens 45 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven (180°C).
Dit recept is van Birgit Flüg kok-aan-huis.com