Bereidingstijd: meer dan 90 minuten
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de ui in halve ringen. Hak de knoflook heel fijn.
Schil de overige groenten en snijd in lange dunne repen. Meng alle ingrediënten met de olijfolie en plaats in 1 laag op een ingevette ovenschaal. Schakel de oventemperatuur terug op 160 graden en rooster het gerecht gedurende 35-40 minuten (de precieze baktijd hangt af van hoe klein/groot je de groenten gesneden hebt.) Schep regelmatig om. De groenten zijn klaar als ze gaar zijn en her en der een paar bruine randjes (karamelisatie) vertonen.
Breng op smaak met zout, peper en een scheut zwarte balsamico.
Bekleed tijdens het roosteren van de groenten een springvorm of ovenschaal eerst met bakpapier en daarna met bladerdeeg. Laat het deeg langs de randen iets omhoog staan. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
Klop de eieren met de roomkaas los (crème fraîche of zure room kan ook) en voeg zout en peper toe.
Doe de geroosterde groenten op het bladerdeeg. Zie maar hoeveel groenten nodig zijn. Ik kan dit niet precies aangeven omdat ik niet weet hoe groot de pompoen en andere groenten waren – maar je komt er wel uit denk ik 😉
Druk de groenten ietsjes aan en overgiet ze met het eimengsel.
Als je wilt kun je de quiche nog met wat geraspte kaas afdekken.
Plaats de quiche 30-45 minuten in de oven. Kijk of de quiche tussentijds niet te bruin wordt. Dek dan eventueel af met wat aluminium folie of zet de temperatuur wat lager.
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Birgit Flüg
www.kok-aan-huis.com