Quinoa met venkel en witlof

Quinoa is een heerlijk veelzijdig inzetbaar ‘oer’zaad. Het is dus geen graan, maar je kunt het wel als zodanig inzetten, als vervanger van rijst of couscous. De zaden hebben een korte kooktijd (slechts 10 minuten) en zijn ook nog eens super gezond: quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium.

Foto: Een verrukkelijke variant op onderstaand recept is deze kokos-quinoasalade met gekarameliseerde groente en granaatappelpitjes. Een feestelijke salade voor jezelf of vrienden en feestjes. Het recept vind je terug in bestseller De Snelle Vegetariër, door foodinspirator Jacinta Bokma.

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

3 stronken witlof
2 venkelknollen
4 el olijfolie
200 g quinoa
150 g bel kaas geraspt
50 g walnoten

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minutenVerwarm de oven voor op 200 °C.

Was de quinoa goed en kook volgens de aanwijzing op de verpakking.*

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in de lengte in reepjes en ook twee of drie keer doormidden.

Snijd de venkel in dunne schijfjes en leg het samen met de lof in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet ca. 20 min. in de oven.

Neem de groente uit de oven. Roer de gare quinoa erdoor en zet nog ca. 10 min. in de oven. Bestrooi na 7 min. met de kaas en walnoten.

* Vegacademy-kooktip:
Kook biologische quinoa in een dubbele hoeveelheid water met wat zout 10 tot 15 minuten, giet af in een zeer fijne zeef of een gewone zeef met schone theedoek. Dan nog even in de pan terugdoen om nog iets te laten nawellen.

UIT HET KOOKBOEK

 
Styling & fotografie Lisanne koopmans
http://kijkomtezien.nl
https://www.instagram.com/kijkomtezien/

 

 

Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.

Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Bekijk ook deze recepten

Niets gevonden.