Quinoa schotel

Deze Quinoa salade was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2012. Het recept is zoals dit gebruikt is voor het evenement en de ingrediënten zijn dan ook voor 800 personen.

Erik Wilschut (chef-kok Langste Vegetarische Tafel): af en toe proeven mag. Om je vingers bij af te likken!!

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

scheut olijfolie
3 ui
4 teen knoflook
400 g quinoa
4 tl gem. komijn
cayennepeper
zout, peper
1 rode paprika
1 gele paprika
1 zoete aardappel
1 blik mais
1 courgette
1 blik zwarte bonen
citroensap
bosje koriander

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minutenKook de quinoa in 10 min. gaar. Nadat het is afgekoeld in een grote bak, voeg je de tomaat en komkommer en 40kg toe. Vervolgens pijnboomptten, groene olijven en de dressing van appeldixap, citroensap, zonnebloemolie en 20 bosjes fijn gehakte verse koriander toevoegen. Het geheel lekker met de hand(en) door elkaar scheppen.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/

Bekijk ook deze recepten